Tanınmış rusiyalı həkim, revmatoloq, nevroloq, akademik Pavel Evdokimenko ağciyəri koronavirusdan qoruyan məhsulun adını açıqlayıb.
Evdokimenko qeyd edir ki, ağciyərimizin sağlamlığı üçün qidalanmada heyvani yağların olması çox vacibdir. Bu yağların qidalanmada azlığı ağciyəri zəiflədir ki, nəticədə onun vəziyyəti və funksiyaları pozula bilər.
“Yağsız məhsulların müntəzəm istehlakı, yağsız qidalanma ağciyər üçün siqaret çəkmək qədər ziyanlıdır – istənilən infeksiya bronxlara və ağciyərə daha asan daxil olur”, – Evdokimenko bildirib.
Saglamolun.az Rusiya KİV-lərinə istinadla bildirir ki, akademik hər səhər yeməyi zamanı təxminən 20 qr kərə yağı yeməyi tövsiyə edir.