Çiyələk saplağı çox qiymətli müalicəvi məhsuldur. Onun tərkibində bir çox vitaminlər, bioflavonoidlər, minerallar var.
Bu səbəbdən çiyələk saplağını tullamağa tələsməyin – qurudun və saxlayın.
Çiyələk saplağından hazırlanmış çay çox faydalıdır. Soyuq fəsillərdə belə çay iltihabəleyhinə və immun sistemini möhkəmləndirən təbii vasitə kimi istifadə etmək olar.
Bu çay həmçinin gözəl sakitləşdirici vasitədir, stressi azaldır, əhvalı yaxşılaşdırır.
Çiyələk saplağından hazırlanmış çay qanda şəkərin və xolesterinin səviyyəsini aşağı salır, böyrəkləri təmizləyir.
Çiyələk saplaqlarını kölgədə qurudun və şüşə bankada saxlayın. Çay hazırlamaq üçün 1 x.q. saplaq 1 stəkan isti suda 30 dəqiqə dəmlənilir, süzülür və gündə 2 dəfə yarım stəkan olmaqla içilir.