Küncüt toxumları bir çox faydalı maddələrlə zəngindir.
Küncütün tərkibində A, B qrupu, E vitaminləri, kalium, maqnezium, dəmir, kalsium, fosfor kimi elementlər, omeqa-3 və omeqa-9 yağlı turşular, lesitin, fitosterollar və s. sağlamlıq üçün çox vacib olan maddələr var.
Saglamolun.az xarici KIV-lərə istinadla sizi küncütün orqanizmə saysız faydaları ilə tanış edir:
– Küncüt ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini azaldır
– orqanizmi cavanlaşdırır
– iltihabları azaldır
– beyinin fəaliyyətinə müsbət təsir edir
– qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salır
– damarlarda trombların əmələ gəlməsinin riskini azaldır
– osteoartrit xəstəliyindən əziyyət çəkənlərdə ağrıları azaldır
– təzyiqi tənzimləməyə yardım edir
– xərçəngin riskini azaldır və həmçinin artıq mövcud olan xərçəng şişinin ölçülərini kiçildir. Bu xüsusilə süd vəzi xərçənginə aiddir.
Alimlər müalicəvi və profilaktik məqsədlərlə küncütü yoqurt, salatlar, hazır yeməklərə əlavə etməyi tövsiyə edirlər. Mütəxəssislərin fikrinə görə, hər gün 1 x.q. küncüt toxumunun istehlakı orqanizmə çox müsbət təsir edir, sağlamlığı qoruyur.