Oxşarı olduğu orqana müsbət təsir edən 10 qida

Oxşarı olduğu orqana müsbət təsir edən 10 qida

Aparılan araşdırmalar nəticəsində bir çox qidaların oxşarı olduğu orqanlara faydalı olduğu məlum olub.

Axşam.az həmin qidaları təqdim edir:

Zənfəcil – Mədə

Ürəkbulanması və mədə ağrılarında zəncəfilin müsbət təsiri var.

Üzüm – Ağciyər

Ağciyərlərin içində yerləşən alveollar kapiliyarlardakı karbon qazını alıb, və kapiliyarlara içlərindəki oksigeni verir. Üzüm də alveollara faydalı təsir göstərərək, ağciyər xərçənginin qarşısını alır.

Qramafonçiçək batat (şirin kartof) – Mədəaltı vəzi (pankreas)

Şirin kartof, pankreas xərçənginin böyüməsinin qarşısını alan B6 vitamini ilə zəngindir.

Göbələk – Qulaq

Tərkibində D vitamini olan göbələk karlığın qarşısını alır.

Pomidor – Ürək

Pomidorun tərkibindəki likopen ürəyib və qanın əsas qidasıdır. Ürəyi xəstəliklərdən qoruyan pomidor eyni zamanda C vitamini ilə də zəngindir.

Qreypfrut – Sinə

Qreypfrutun tərkibindəki limonoid südvəzi xərçənginin qarşısını alır.

Avokado – Uşaqlıq

Avokado uşaqlıq ağzı xərçənginin yaranmasına mane olur.

Qoz – Beyin

Qozun omeqa 3 və E vitamini ilə zəngin olması beyinə müsbət təsir edir.

Kök – Göz

Göz kürəsinin arxa divarını örtən, görmə hüceyrələrindən ibarət ağ təbəqə olan retinaya kökün tərkibində olan A vitamini müsbət təsir edir.

Kərəviz – Sümük

Kərəvizin tərkibində olan silisiumun sümüklərin bərkiməsində böyük rolu var.

Share: