Həftədə 5 dəfə 1 ovuc çərəz…

Qoz, fındıq, badam, keşyu, araxıs, püstə və çərəzlər zülallar, müxtəlif vitamin və miberallar, yağlı turşular və s. faydalı maddələrlə olduqca zəngindir.

Çoxsaylı araşdırmala göstərib ki, çərəzlər bir çox xəstəliklərin riskini azaldır.

Belə ki araşdırmalar sübüt edib ki, çərəzlərin qəbulu ürək-damar sistemi xəstəliklərinin, şəkərli diabetin, bəzi xəsrçəng növlərinin (xüsusilə düz bağırsaq xərçəngi) riskini xeyli azaldır.

Çərəzlərin sağlamlığa olan təsiri ilə bağlı növbəti araşdırma göstərib ki, çərəzlər orqanizmdə iltihabları  azaldır. Çərəzləri tez-tez qəbul edən insanların qanında iltihabı göstərən xüsusi biomarkerlərin səviyyəsi daha aşağı olub. İltihablar, xüsusilə də xroniki iltihablar bir çox ağır xəstəliklərin əsas səbəbidir.

Medical Xpress xəbər verir ki, alimlərin fikirinə görə sağlamlığı qorumaq üçün insan həftədə 5 dəfə 1 ovuc çərəz yeməlidir.

Share: