Çay necə zəhərə çevrilir? – Bu içkini nə zaman içməlisiniz?  

Çayın faydaları çoxsaylı elmi araşdırmalarla təsdiqlənib, lakin potensial sağlamlıq risklərindən xəbərdar olmalısınız.

 

 

 Xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu gün müxtəlif növ çaylar geniş yayılıb: yaşıl, qara və meyvəli.

 

Bu içkini isti və ya soyuq dadmaq olar. Xatırlatmaq lazımdır ki, köhnə çay içmək, yəni əvvəlcədən dəmləmək qəti qadağandır. Həkimlər deyirlər ki, belə bir içki sözün əsl mənasında zəhərə çevrilir.

 

24 saat ərzində içkiniz mikroorqanizmlərin, bakteriyaların və məişət tozlarının çoxalması üçün ideal mühitə çevriləcək. Belə çay içərkən bağırsaqlara və mədəyə mənfi təsir riski var. Bu hallarda qida zəhərlənməsi tez-tez ishal və ümumi zəiflik ilə müşayiət olunur.

 

Çaydan maksimum fayda əldə etmək üçün onu təzə dəmləmək yaxşıdır. Təzə dəmlənmiş çayı nə qədər tez içsəniz, bir o qədər çox antioksidan, B və K vitaminləri orqanizminizə daxil olar. Təzə çaydan fərqli olaraq, köhnə çayda onların tərkibi əhəmiyyətli dərəcədə azalır.

Mənbə

Share: